Vadászirodalmi gyermektábort tartottak Martonfán

2020.07.20.

Vadászirodalmi tematikájú ifjúsági és gyerektábort tartottak a martonfai vadász- és ifjúsági központban. A 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás támogatásával felújított épületet június végén adták át.

Agyaki Gábor, az Országos Magyar Vadászati Kamara elnöke elmondta: minden résztvevő vadászcsaládból érkezett, ami nagy könnyebbséget jelent, hiszen a gyermekek így tisztában vannak a vadászattal kapcsolatos szabályokkal.

A gyermekek nagyon jól érzik magukat, így várhatóan a jövőben is népszerű lesz a tematikus tábor – közölte Agyaki Gábor.

A résztvevők megismerkedhetnek többek között Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán és Fekete István munkásságával. Kiolvasnak egy általuk választott vadászattal kapcsolatos könyvet, amiről a hét befejezésekor mesélnek társaiknak.

Emellett a gyermekek megismerkedhetnek az újságírás alapjaival is, a legjobb írások a Nimród vadászati szaklapban is megjelennek.

Korábban szintén Martonfán rendezték a vadászkutyás gyerektábort. A résztvevők az egyhetes bentlakásos táborban neves előadóktól leshették el a vadászkutya-kiképzés fortélyait, de a legfontosabb mégis az volt, hogy a gyerekek egy héten át együtt voltak a család vadászkutyájával. Ők képezték, etették, takarították és bizonyították a szüleiknek, a trénereknek: érettek arra, hogy a jövőben esetleg saját vadászkutyájuk legyen.

Forrás: Hír TV/Egy a Természettel