Jószolgálati Program

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik kiemelt célja volt, hogy a szervezők elérhetővé tegyék, illetve megkönnyítsék fogyatékossággal élő embertársaink számára a rendezvénysorozat központi kiállításának látogatását. Ezen szándék megvalósulását tette lehetővé az "Egy a Természettel" Jószolgálati Program.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás hivatalos partnere a jószolgálati partnerségben a Szerencsejáték Zrt. és a Civilút Alapítvány volt. A program keretében a fogyatékossággal élőket segítő szervezeteknek, valamint a Civilút Alapítvány nehezítettséggel élőket támogató együttműködő partnereinek csoportjai előzetes regisztráció után, díjmentesen tekinthették meg a világkiállítás központi rendezvényét a megújult HUNGEXPO-n.

A regisztrált csoportok szeptember 28-tól hétköznaponként 10 óra és 19 óra között ingyenesen látogathatták a világkiállítást. A csoport létszáma minimum 5, maximum 100 fő lehetett egyszerre, egyidejűleg.

A helyszín megközelítését a szervezők alacsonypadlós, ingyenes buszjáratokkal is biztosították a fővároson belül. A buszjáratok többek között a Stadion autóbusz-állomástól, a Deák Ferenc térről, a Puskás Ferenc Stadiontól indultak, illetve a belváros forgalmasabb csomópontjainak érintésével (Blaha Lujza tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Vigadó tér, Petőfi tér, Ferenciek tere) szállították az utasokat a HUNGEXPO területére.

A programnak hála 2309 fogyatékossággal élő honfitársunk ismerhette meg a természet kincseit a világkiállítás központi helyszínén.

A világkiállítás központi helyszínét az akadálymentesség szempontjából az Acces4you mérte fel és minősítette. A helyszín az Access4you tanúsítványa szerint akadálymentes volt kerekesszékesek, babakocsis kismamák, idősek, mozgásában korlátozottak és kognitív zavarral élők számára.

Az akadálymentesítési program megvalósítását a Szerencsejáték Zrt. támogatta a társadalmi felelősségvállalás keretében.