WORLD CONSERVATION FORUM

A VILÁG VEZETŐ GONDOLKODÓI AZ ÉV LEGNAGYOBB TERMÉSZETVÉDELMI RENDEZVÉNYÉN 

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik legfontosabb kezdeményezése a World Conservation Forum volt. A WCF2021 keretein belül öt nemzetközi konferencia és megannyi, a nagyközönség számára is látogatható előadás kapott helyet.

A központi kiállítás 20 napja során folyamatosan zajlottak a WCF2021 előadási. Számszerűleg vizsgálva összesen közel száz előadást tekinthettek meg az érdeklődők változatos témakörökben, az A pavilon színpadán. Néhány példa a témák közül: állatvédelem, orvvadászat, vadgazdálkodás és a természetvédelem kapcsolata, természetvédelmi politika a nemzetek szintjén, vadász- és ökoturizmus fenntartható módon, klímaváltozás, és az ökoszisztéma kihívásai az emberi élőhelyekre, környezetszennyezés elleni küzdelem, fiatalok szerepe és felelősségük kérdése, stb.

Az előadások ide kattintva megtekinthetőek.

Érdemes szólni a világkiállítás keretében megrendezett nagy nemzetközi konferenciákról is!

A Vadbiológusok Nemzetközi Uniója (International Union of Game Biologists − IUGB) 35. kongresszusára (2021. szeptember 21-24.) közel kétszáz szakember érkezett, hogy értesüljenek a vadbiológia és a fenntartható vadgazdálkodás legfrissebb kutatási eredményeiről.

A Vadászati és Vadvédelmi Társaságok Európai Szövetsége (Federation of Associations for Hunting and Conservation of the EU − FACE) konferencijának (2021. szeptember 24-25.) jelentőségét az adta, hogy nemrégiben jelent meg a szervezet új, biológiai sokféleséggel kapcsolatos kiáltványa, ami közel 7 millió vadász természetvédelmi erőfeszítéseinek ad keretet. A rendkívül fontos dokumentum megjelenése csak növelte annak a ténynek a fontosságát, hogy az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás a FACE arany fokozatú támogatójává lépett elő.

A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (International Council for Game and Wildlife Conservation − CIC) 67. közgyűlésére is Budapesten került sor a világkiállítás jegyében (2021. szeptember 25-29.)

A Vadvilág Fórum a Fenntartható Vadgazdálkodásról szóló Együttműködés (Collaborative Partnership on Sustainable Wildlife Management − CPW) rendezvénye (2021. szeptember 26-28) volt. A CPW számos ország nagy múltú szervezeteit és kiemelkedő szakembereit tömörítő nemzetközi szervezetek szövetsége. A CPW küldetése a szárazföldi gerinces vadon élő állatok védelmének előmozdítása, valamint a vadon élő állatok és növények fenntartható kezelésével kapcsolatos együttműködés erősítése.

Az „Egy a Természettel” Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencia (2021. szeptember 29-október 3.) a tudományos és szakmai programok közül talán az egyik legjobban várt esemény volt. A teljes mértékben hazai rendezésű konferencia öt napja a legújabb tudományos eredményekre, a jó gyakorlatokra és az együttműködések erősítésére fókuszált meghatározó magyar és nemzetközi előadók segítségével.