WORLD CONSERVATION FORUM

A VILÁG VEZETŐ GONDOLKODÓI AZ ÉV LEGNAGYOBB TERMÉSZETVÉDELMI RENDEZVÉNYÉN 

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik legfontosabb kezdeményezése a World Conservation Forum. A WCF2021 keretein belül hat nemzetközi konferencia és megannyi, a nagyközönség számára is látogatható előadás kap helyet. 

A Vadbiológusok Nemzetközi Uniója (International Union of Game Biologists IUGB)
35. kongresszusára (2021. szeptember 21-24.) várhatóan közel kétszáz szakember érkezik, hogy értesüljenek a vadbiológia és a fenntartható vadgazdálkodás legfrissebb kutatási eredményeiről. 

A Vadászati és Vadvédelmi Társaságok Európai Szövetsége (Federation of Associations for Hunting and Conservation of the EU FACE) konferenciájának
(2021. szeptember 24-25.) jelentőségét az adja, hogy nemrégiben jelent meg a szervezet új, biológiai sokféleséggel kapcsolatos kiáltványa, ami közel 7 millió vadász természetvédelmi erőfeszítéseinek ad keretet. A rendkívül fontos dokumentum megjelenése csak növeli annak a ténynek a fontosságát, hogy az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás a FACE arany fokozatú támogatójává lépett elő.

A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (International Council for Game and Wildlife Conservation CIC) 67. közgyűlésére is Budapesten kerül sor a világkiállítás jegyében (2021. szeptember 25-29.)

A Vadvilág Fórum a Fenntartható Vadgazdálkodásról szóló Együttműködés (Collaborative Partnership on Sustainable Wildlife Management CPW) rendezvénye (2021. szeptember 26-28). A CPW számos ország nagy múltú szervezeteit és kiemelkedő szakembereit tömörítő nemzetközi szervezetek szövetsége. A CPW küldetése a szárazföldi gerinces vadon élő állatok védelmének előmozdítása, valamint a vadon élő állatok és növények fenntartható kezelésével kapcsolatos együttműködés erősítése. 

Az Egy a Természettel Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencia (2021. szeptember 29-október 3.) a tudományos és szakmai programok közül talán az egyik legjobban várt esemény. A hazai rendezésű konferencia öt napja a legújabb tudományos eredményekre, a jó gyakorlatokra és az együttműködések erősítésére fókuszál.

Az Afrikai-Eurázsiai Vízi Madarakról Szóló Megállapodás (Agreement on the Conservation of African-Eurasian Migratory Waterbirds AEWA) részes feleinek 8. találkozójával kapcsolatban (2021. október 5-9.) pedig önmagában is nagy megtiszteltetésnek számít, hogy az egyezményért felelős UNEP (az ENSZ Környezetvédelmi Programja) elfogadta Magyarország kormányának a meghívását az idei találkozó Budapesten történő megtartására. 

Az igen rangos szakmai találkozók mellett kimondottan a nagyközönségnek szólnak a World Conservation Forum további rendezvényei. A platform célja lehetőséget nyújtani szakértőknek, kormányzati képviselőknek és a világ vezető véleményformálóinak, hogy olyan sürgető témákról oszthassák meg gondolataikat, mint az emberiség és a vadon élő állatok egymás mellett élésének kihívásai, és bemutatni a világ különböző részein alkalmazott jó gyakorlatokat. Mindezt rendkívül interaktív környezetben követhetik az érdeklődők, előadások, panelbeszélgetések, digitális és analóg installációk és egyéb látványosságok segítségével.

De mik is lesznek a fórum vezető témái? 

 • A természet bosszúja: hogyan védekezhetünk a jövő vírusai ellen? 
 • High-tech harc az orvvadászattal szemben
 • A műholdak jövője a mezőgazdaságban
 • Baktériumkoktél a műanyagmentes világért
 • Megújuló energiával működő világ
 • Csökkenő biodiverzitás: van megoldás? 
 • Nagyvárosi dzsungel
 • Női vadászok
 • Apokalipszis most kudarc vagy sikertörténet lesz a klímaváltozás? 
 • Hogyan kerüljünk újra közel a természethez? 
 • Hogyan növessz erdőt a kertedben?