Támogatja a vadászati világkiállítást a Nemzetközi Kiállítási Iroda

2020.07.20.

Dimitri Kerkentzes, a Nemzetközi Kiállítási Iroda (BIE) főtitkára levelében biztosította Magyarországot, hogy támogatja és szakmai tanácsokkal látja el a 2021. szeptember 25. és október 14. közötti, "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítást - közölte Kovács Zoltán.

A világkiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy a mindössze húsznapos világkiállítás időtartamát tekintve nem esik a BIE-egyezmény hatálya alá, de jól mutatja annak színvonalát és jellegét, hogy a 170 tagországot számláló BIE is támogatja a rendezvényt.

A főtitkár a levélben hozzátette: egy év múlva Magyarországnak ismét lehetősége lesz megmutatni a természetvédelem iránti elkötelezettségét, valamint bemutatni a vadászattal és a természettel kapcsolatos kihívásokat.

Kora ősszel egy részletes megállapodást készítenek elő a szervezettel, a BIE novemberi éves közgyűlésén pedig prezentálják az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítást - közölte a kormánybiztos.

Forrás: MTI/Egy a Természettel