Szerencsejáték Zrt. – partner a fenntarthatóságban

2021. 10. 09.
Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás a vadászat és a természet szoros összefonódását mutatja be, miközben arra is rávilágít, hogy mindez hogyan szolgálja a fenntarthatóságot.

Ebben kiemelt partner a Szerencsejáték Zrt., hiszen a társaság társadalmi felelősségvállalási tevékenységének meghatározó része a fenntarthatóság erősítése.

A természetközeli szakmák dolgozói elsődleges szempontként tekintenek a környezetre és élővilágra, ezen belül az állatfajok és élőhelyeik védelmére, hiszen ez segíti a vadon élő állatok fenntartását, életkörélményeinek javítását és alapvető szükségleteik biztosítását. Ennek megvalósításában jelentős szerepet vállal a Szerencsejáték Zrt.

A nemzeti lottótársaság a környezetvédelemre kiemelt célként tekint, ezt bizonyítja, hogy a vállalati stratégia részeként saját eszközeivel és lehetőségeivel is a fenntarthatóságra törekszik. A társaság károsanyag-kibocsátása nem jelent komoly veszélyt a környezetre, de minden új folyamat kialakításakor törekednek a környezetterhelés csökkentésére. A Fehér úton található irodaházuk melegvíz-ellátását már 2013 óta napkollektor biztosítja, 2019-ben pedig négy lottózóban került sor napelemes rendszerek telepítésére, amellyel a lottózók teljes elektromos energia-szükségletét megújuló energiaforrásból biztosítja, valamint új értékesítőpontjainak kialakítása során is törekszik a fenntarthatóságra.

Kiadványaik olyan ellenőrzött forrásból származó alapanyagokból készülnek, amelyek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés és gyártás feltételeinek (FSC: Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa), mindemellett pedig valamennyi sorsjegyük felelős és fenntartható erdőgazdálkodásból származik, környezetbarát módon kerül csomagolásra, illetve teljes mértékben újrahasznosítható. A digitális értékesítési csatornák fejlesztésével a Szerencsejáték Zrt. ugyancsak jelentős mértékben járul hozzá a papírfelhasználás csökkentéséhez.

Forrás: Egy a Természettel
További hírek
AEWA MOP8 Budapesten
AEWA MOP8 Budapesten

Magyarországon, Budapesten kerül megrendezésre 2022. szeptember 26. és 30. között az afrikai-eurázsiai vándorló vízimadarak védelméről szóló megállapodás (AEWA) részes feleinek 8. találkozója (MOP8).

2022. 09. 21.