Szarvasbőgő Eb-t is rendeznek a világkiállítás keretében

2021. 09. 08.
Október 2-án és 3-án hazánkban, az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás keretében rendezik meg a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságot.

A verseny elődöntőjére október 2-án, szombaton 14 órától a Gödöllői Királyi Kastélyban, döntőjére pedig október 3-án, vasárnap 11 órától a HUNGEXPO D pavilonjában kerül sor.

Az Európa-bajnokságra 13 ország nevezett, így a megmérettetés 39 versenyzővel zajlik majd.

*****

A szarvasbőgés imitálásának képviselői először a Wild und Hund kezdeményezésére 1999-ben mérték össze tudásukat Dortmundban. Az összeurópai megmérettetést azóta minden évben megrendezik, amelynek versenyszabályzatát a részvételre jogot nyerő nemzetek közösen alakították ki és finomították az évek alatt, a Wild und Hund koordináló és informális vezető szerepe azonban mindvégig megmaradt.

A szabályzat értelmében csak azok a nemzetek vehetnek részt az Európa-bajnokságokon, amelyek saját, nemzeti megmérettetéseiket is az európai szabályrendszer szerint rendezik, és ezt igazolni tudják. Mindemellett részletesen előírja az egyes versenyek menetét, versenyszámait, a bírálat szempontjait, továbbá meghatározza az Európa-bajnokságok megrendezésének alapkövetelményeit is.

Magyarország a kezdetektől fogva részt vesz az európai versenyen, egyéniben és csapatban is számos dobogós hellyel, valamint négy Európa-bajnoki címmel vívta ki meghatározó szerepét a résztvevő országok között.

Hazánk a 22 év alatt négy alkalommal adott otthont az Európa-bajnokságnak, legutóbb 2016. májusában, a Keszthelyen megrendezett XVIII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon.

Forrás: Egy a Természettel, fotó: Blaumann Ödön/Nimród Vadászújság
További hírek
AEWA MOP8 Budapesten
AEWA MOP8 Budapesten

Magyarországon, Budapesten kerül megrendezésre 2022. szeptember 26. és 30. között az afrikai-eurázsiai vándorló vízimadarak védelméről szóló megállapodás (AEWA) részes feleinek 8. találkozója (MOP8).

2022. 09. 21.