Mellettünk a természetvédelem: az IUCN alelnöke is a világkiállítás nagykövete

2021. 05. 07.
Videós tartalom
A természetvédelem újabb kulcsfigurája kötelezte el magát nagykövetként az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás mellett. Ali Kaka a legnagyobb természeti értékek megőrzésére létrehozott nemzetközi szervezet, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) alelnöke, egyben a Kenyai Turizmus és Vadvilág Miniszter vadvédelmi tanácsosa.

Shane Mahoney és Danene van der Westhuyzen után ő is videóüzenetben beszél a világkiállítás fontosságáról

Ali Kaka a Kenyai Köztársaság turizmusért és vadvilágért felelős miniszterének vadgazdálkodási szaktanácsadója, valamint számos természetvédelemmel foglalkozó nemzeti és nemzetközi testület és bizottság tagja. 2016 óta az IUCN Afrikáért felelős regionális tanácsosa; az IUCN elnöke pedig alelnöknek nevezte ki. Ezt megelőzően az IUCN Kelet- és Dél-Afrikáért felelős regionális igazgatója volt (2009-2014). Korábbi pályafutása során a Kenyai Vadvilág Szolgálatnál (Kenya Wildlife Service – KWS) létrehozta a legelső tengeri nemzeti parkot. Később kinevezték a Kelet-Afrikai Vadvilág Társaság (East Africa Wildlife Society – EAWLS) vezérigazgatójának.

2004-ben megkapta a National Geographic Society Howard Buffet Díját az „afrikai természetvédelemben betöltött vezető szerepéért”, 2009-ben érdemei elismeréseként az IUCN Védett Területek Bizottsága tüntette ki, 2018-ban pedig megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

Forrás: Egy a Természettel
További hírek
Erdélyi kopó világtalálkozót rendeznek Bőszénfán
Erdélyi kopó világtalálkozót rendeznek Bőszénfán

Erdélyi kopó világtalálkozót rendeznek Somogy megyében, a péntektől vasárnapig tartó eseményen Magyarországról, Romániából és Csehországból tucatnyi tenyésztő több mint száz kutyával képviselteti magát.

2021. 10. 16.