Megújult a legendás Sebzett szarvas szobor

2021. 07. 12.
Ötvenegy év után megújult a legendás Sebzett szarvas szobor, amelyet az idei „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon is bemutatnak majd.

Várady Sándor (1920-2000) szobrász Sebzett szarvas című alkotása 1970-ben készült. A koncepció szerint a létezés lényegét fogalmazza meg, a kompozíciói a szépség dicsérete, az élet és az elmúlás összegzése. Az alkotás az 1971-es vadászati világkiállítás egyik műtárgya volt. Ezt követően került Sopronba, ahol az Erdészeti és Faipari Egyetem Botanikus kertjében helyezték el.

Az eltelt idő nyomot hagyott a szobor állapotán, az jelentősen leromlott. Ezért 2020 őszén Bartos Mihály Tamás fém-szakrestaurátor budapesti műhelyébe szállították, ahol az alkotás szakszerű kezelést kapva teljesen megújult.

Az Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítást szervező iroda által finanszírozott restaurálást követően a műtárgyat a szervezők a szeptember 25. és október 14. között rendezett világkiállításon is bemutatják, majd ezt követően visszakerül a Soproni Egyetem területére.

Forrás: Egy a Természettel
További hírek
Erdélyi kopó világtalálkozót rendeznek Bőszénfán
Erdélyi kopó világtalálkozót rendeznek Bőszénfán

Erdélyi kopó világtalálkozót rendeznek Somogy megyében, a péntektől vasárnapig tartó eseményen Magyarországról, Romániából és Csehországból tucatnyi tenyésztő több mint száz kutyával képviselteti magát.

2021. 10. 16.