Madárodúkat helyeztek ki a Harangodi Erdei Iskolában

2020. 12. 07.
Az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítást szervező iroda támogatásával megvalósuló programban madárodúkat és madáretetőket helyeztek ki a Napkori Erdőgazdák Zrt. Harangodi Erdei Iskolájában.

A program a Napkori Napsugár Óvoda nagycsoportosainak bevonásával valósult meg. A 16 gyermek és két óvodapedagógus rövid ismertetést kapott a madárodúk kihelyezésének és a téli madáretetés fontosságáról, majd kifüggesztették az eszközöket az Erdei Iskolát övező parkerdőben és parkban.

A madárodú kihelyezési programban országszerte összesen 3500 odút és 350 etetőt függesztenek ki az állami erdőgazdaságok, a vadászkamara és a nemzeti parkok részvételével.

A program célja, hogy a legkisebbek figyelmét is felhívjuk a minket körülvevő természet értékeire, valamint azok megóvására.

Forrás: Egy a Természettel
További hírek
Emlékerdőt ültetettek Bekénypusztán
Emlékerdőt ültetettek Bekénypusztán

Az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás felvezető programjaként az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. egy hektáros, gyertyános-kocsánytalan tölgyes erdőt ültetett a Délbükki Erdészeti Igazgatóság területén, Bekénypusztán.

2021. 06. 17.