Közös memorandumot írtunk alá a világkiállításokért felelős irodával

2021. 01. 19.
Január 19-én írta alá Kovács Zoltán kormánybiztos, valamint Dimitri Kerkentzes, a Nemzetközi Kiállítási Iroda főtitkára a felek közti szakmai együttműködést magába foglaló memorandumot.

A klasszikus, nagyszabású világkiállítások megrendezésének kereteit és szabályait az 1928-ban létrejött, párizsi székhelyű szervezet felügyeli és „hitelesíti”.

A BIE már az 1971-es budapesti Vadászati Világkiállítást is támogatta, a memorandum meglétével pedig annak hivatalos jubileumaként hagyja jóvá az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást, pártfogolja annak megrendezését és szakmai koncepcióját. A BIE vezetősége meglátásaival és szupervíziójával segíti a rendezvény létrejöttét, hogy az a világkiállítások megszokott színvonalán valósuljon meg.

A párizsi székhelyű szervezet biztosította a rendezvény szervezőit arról, hogy képviselői a világkiállítás idején jelen lesznek Budapesten.

Kovács Zoltán kormánybiztos meghívást kapott a szervezet éves közgyűlésére, amelyre várhatóan 2021 nyarán kerül sor, ahol előadóként bemutatja a világkiállítást.

Forrás: Egy a Természettel
További hírek