Környezetvédelmi vezetőkkel egyeztetett Kovács Zoltán

2020.11.23.

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére sem állt le a 2021-es “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezése: Kovács Zoltán kormánybiztos hétfő délután az Egyesült Államok vezető környezetvédelmi hatóságának igazgatójával, valamint a nicaraguai környezetvédelmi miniszterrel egyeztetett online.

Kovács Zoltán Aurelia Skipwithtet, az U.S. Fish and Wildlife Service igazgatóját arról tájékoztatta, hogy egy olyan világszintű platform létrehozását tervezik, ahol a résztvevő országok és szervezetek megmutathatják, mit gondolnak vadászatról, fenntartható természetgazdálkodásról és környezetvédelemről. Aurelia Skipwith elmondta: jó kezekben lesz náluk az Egyesült Államok megjelenése, és már el is kezdték a tervezést.

A kormánybiztos szintén tárgyalt Fanny Sumaya Castillóval, Nicaragua környezetvédelmi miniszterével, akivel a közép-amerikai ország jövő évi megjelenésének részleteiről egyeztettek.

Bizakodásra ad okot, hogy a koronavírus-válság ellenére már most számos jelentős ország és nemzetközi szervezet erősítette meg részvételét a 2021-es "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon.

Forrás: Egy a Természettel