Kedden indul a világkiállítás Jószolgálati Programja

2021. 09. 28.
Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezői elkötelezettek aziránt, hogy a fogyatékossággal élő embertársaink számára elérhetővé tegyék, illetve megkönnyítsék a Budapesten zajló kiállítás látogatását. E szándékuk megvalósulását teszi lehetővé az „Egy a Természettel” Jószolgálati Program.

Díjmentesség

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás hivatalos partnere a jószolgálati partnerségben a Szerencsejáték Zrt. és a Civilút Alapítvány. A Program keretében a fogyatékossággal élőket segítő szervezeteknek, valamint a Civilút Alapítvány nehezítettséggel élőket támogató együttműködő partnereinek csoportjai előzetes regisztráció után, díjmentesen tekinthetik meg a világkiállítás központi rendezvényét a megújult HUNGEXPO-n.

A fogyatékossággal élőket segítő szervezetek a https://forms.office.com/r/vtYCrRE5nF linken regisztrálhatnak.

A regisztrált csoportok szeptember 28-tól hétköznaponként 10 óra és 19 óra között ingyenesen látogathatják a világkiállítást. A csoport létszáma minimum 5, maximum 100 fő lehet egyszerre, egyidejűleg.

Akadálymentesség

A világkiállítás központi helyszínét az akadálymentesség szempontjából az Acces4you mérte fel és minősítette. A helyszín az Access4you tanúsítványa szerint akadálymentes kerekesszékesek, babakocsis kismamák, idősek, mozgásában korlátozottak és kognitív zavarral élők számára. A tanúsítvány aktuális részletei az Access4you weboldalán megtalálhatóak.

Az akadálymentesítési program megvalósítását a Szerencsejáték Zrt. támogatja a társadalmi felelősségvállalás keretében.

Ingyenes buszjáratok

A helyszín megközelítését a szervezők alacsonypadlós, ingyenes buszjáratokkal is biztosítják a fővároson belül. A buszjáratok többek között a Stadion autóbusz-állomástól, a Deák Ferenc térről, a Puskás Ferenc Stadiontól indulnak, illetve a belváros forgalmasabb csomópontjainak érintésével (Blaha Lujza tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Vigadó tér, Petőfi tér, Ferenciek tere) szállítják az utasokat a HUNGEXPO területére.

A világkiállítás látogatói kisokosát IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Forrás: Egy a Természettel
További hírek
AEWA MOP8 Budapesten
AEWA MOP8 Budapesten

Magyarországon, Budapesten kerül megrendezésre 2022. szeptember 26. és 30. között az afrikai-eurázsiai vándorló vízimadarak védelméről szóló megállapodás (AEWA) részes feleinek 8. találkozója (MOP8).

2022. 09. 21.