Emlékerdőt ültetettek Bekénypusztán

2021. 06. 17.
Az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás felvezető programjaként az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. egy hektáros, gyertyános-kocsánytalan tölgyes erdőt ültetett a Délbükki Erdészeti Igazgatóság területén, Bekénypusztán.

Az ünnepélyes átadón Gulyás Andrea, a világkiállítást szervező iroda kiemelt ügyekért felelős igazgatója elmondta, az őszi rendezvény nem csak a szeptember 25. és október 14. közti, HUNGEXPO-n tartott központi kiállításból áll majd, hiszen az elmúlt két évben már több felvezető eseményt - például oktatótermek átadását, állandó vadászati kiállítások szervezését - valósítottak meg.

Szintén közel két éve kezdődött az emlékerdő-program is, aminek keretében az állami erdőgazdaságok egyenként körülbelül egy hektárnyi nagyságú emlékerdő telepítésével állítanak emléket a világkiállításnak, így összesen 22 hektárnyi új erdős terület jön létre országszerte.

Gulyás Andrea megjegyezte: a világkiállítás szervezése már célegyensbe fordult, aminek biztos jele, hogy május közepén elindult a jegyértékesítés.

Elmondása szerint a programok kialakításakor arra törekedtek, hogy azok hosszú távú élményt nyújtsanak a látogatóknak. A HUNGEXPO-n 75 ezer négyzetméternyi kiállítási területen számos pavilonnal és önállóan is megálló kiállításokkal várják majd a szakmai és a civil érdeklődőket.

A kiemelt programok között szerepel magyar és külföldi trófeakiállítás, a magyar vizek élővilága, hagyományos vadászati módok, valamint a preparátor Európa bajnokság is – sorolta a kiemelt ügyekért felelős igazgató. Hozzáfűzte: az egyes országok és nemzetközi szervezetek bemutatkozása mellett megrendezik a World Conservation Forumot is, ahol a vadászatot és természetet érintő aktuális témákról, problémákról, és azok megoldásairól is szó lesz.

A világkiállítás egyik legfontosabb eleme lesz a központi magyar tárlat - mondta Gulyás Andrea. Ez az ezeréves séta úgy vezeti végig a látogatót a Kárpát-medence elmúlt évezredén, hogy közben megismerkedhet az egyes évszázadok kiemelkedő vadászati emlékeivel, módszereivel, a korszakok legendás vadászaival - tette hozzá.

Hangsúlyozta: 2021 legnagyobb természeti kiállítása egyben az év legnagyobb kutyabarát rendezvénye is lesz, hiszen a szervezők örömmel látják majd a négylábú vadásztársaikkal, házi kedvenceikkel érkező érdeklődőket is.

Forrás: Egy a Természettel
További hírek
AEWA MOP8 Budapesten
AEWA MOP8 Budapesten

Magyarországon, Budapesten kerül megrendezésre 2022. szeptember 26. és 30. között az afrikai-eurázsiai vándorló vízimadarak védelméről szóló megállapodás (AEWA) részes feleinek 8. találkozója (MOP8).

2022. 09. 21.