Kovács Zoltán a CIC éves közgyűlésén számolt be a világkiállítás eredményeiről

2022. 06. 10.
Az „Egy a Természettel”, mint a természetmegőrzés és a vadászat számára létrehozott fórum nemzetközileg is jelentős eredményeket ért el, így a megkezdett munkát szakmai, valamint társadalmi, külpolitikai és országimázs szempontjából is érdemes folytatni - hangsúlyozta Kovács Zoltán Rigában.

A 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa a magyar delegáció vezetőjeként szólalt fel a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) éves közgyűlésén, amelyet ezúttal Lettország fővárosában tartottak. Kovács Zoltán a CIC tagországok képviselőinek beszámolt a világkiállítás eredményeiről és tapasztalatairól, valamint ismertette a jövőbe mutató terveket is.

A CIC 68. közgyűlésének középpontjában a kommunikáció fontossága áll, a konferencia többek közt olyan kérdésekre próbál választ adni, mint: hogyan kommunikáljuk sikereinket, milyen típusú üzenetküldés a leghatékonyabb, és mit tanulhatunk szövetségeseinktől, valamint „az asztal túloldalán lévőktől"?

Ezzel kapcsolatban a magyar delegáció vezetője kijelentette, hogy a CIC és a hozzá hasonlóan gondolkodó szervezetek élen járnak a természetvédelem és a kommunikáció megújult szemléletének kialakításában. Kovács Zoltán hangsúlyozta a magyar kormány azon szándékát, hogy segítséget nyújtson és ismereteket osszon meg az ilyen tevékenységek végrehajtásához.

Marghescu Tamás, a CIC vezérigazgatója felszólalásában köszönetét fejezte ki Lettország, Litvánia és Észtország kormányának, nemzeti vadászszövetségeiknek és mindazoknak, akik elősegítették a rigai közgyűlés megszervezését.

Philipp Harmer, a CIC elnöke a kommunikáció fontosságát hangsúlyozva elmondta: a vadászoknak kötelessége tájékoztatni a nyilvánosságot azokról a szolgáltatásokról, amelyeket a természet és a társadalom számára biztosítanak. Kiemelte, hogy a vadászoknak alkalmazkodniuk kell a modern időkhöz – szükséges kihasználniuk a kommunikáció minden formáját, annak előnyeit.

Lettország mezőgazdasági minisztere, Kaspars Gerhards beszédében kijelentette: mind a politikában, mind a törvényhozásban a hatékony kommunikáció a siker kulcsa. A természetben az elmúlt években tapasztalt nyilvánvaló változásokat a digitális környezetben tapasztalt kevésbé látható, de ugyanolyan hatású változásokkal párhuzamosan emlegették, és meglátása szerint most minden érdekelt fél felelőssége, hogy hangsúlyozza a vadászat és a fenntartható használat azon szerepét, amelyet a vadon élő állatok erőforrásainak kezelésében játszik.

Forrás: Egy a Természettel
További hírek
AEWA MOP8 Budapesten
AEWA MOP8 Budapesten

Magyarországon, Budapesten kerül megrendezésre 2022. szeptember 26. és 30. között az afrikai-eurázsiai vándorló vízimadarak védelméről szóló megállapodás (AEWA) részes feleinek 8. találkozója (MOP8).

2022. 09. 21.