A világkiállítás szakmai fórum is lesz

2020.09.11.

Tisztújító választmányi gyűlést tartott az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) szeptember 11-én, Lovasberényben. A rendezvényen részt vett Kovács Zoltán, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa is.

Kovács Zoltán a választmánnyal ismertette az elmúlt időszakban elvégezett munkát, illetve a világkiállítással kapcsolatos elvégzendő feladatokról is említést tett. Többek közt szólt arról, hogy már a vége felé tart a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ 55 milliárd forintos felújítási folyamata. A munkák a tavasz végére teljesen befejeződnek, így a felújított és modernizált pavilonok - több mint 70 ezer négyzetméternyi területe - már készen várják majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, a világkiállítás és az elkövetkező rendezvények résztvevőit.

A kormánybiztos előadásában kiemelte, hogy a vadászati és természeti világkiállítás megrendezése kardinális kérdés a turizmus újraindítása kapcsán. A turizmusra gyakorolt jótékony hatásán túl a világkiállítás egy olyan szakmai fórum lesz, ahol a világ minden meghatározó vadászati szervezete megmutathatja tudását és az általa ismert jó gyakorlatot. Kovács Zoltán részletesen ismertette a védegylet kollégáival a világkiállítás tematikájának elemeit és koncepcióit.

A világkiállítással kapcsolatban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az OMVV elnöke is szólt az egybegyűltekhez. Kiemelte, hogy 2021 végéig a vadászoknak fontos feladata a világkiállításon való sikeres részvétel segítése.

Az OMVV választmánya a rendezvényen további öt év bizalmat szavazott meg Semjén Zsolt elnöknek, Jámbor László alelnöknek, Hrabovszki János alelnöknek és Pechtol János ügyvezető elnöknek.

Forrás: Egy a Természettel