A világkiállítás által támogatott filmet is díjaztak

2020.09.12.

Szeptember 11-13. között rendezik meg a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált Gödöllőn. A fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet arra: a természet- és környezetvédelem hatékonysága mára civilizációnk fennmaradásának záloga. A rendezényen a világkiállítás által támogatott természetfilmet is díjaztak.

Két év, közel 200 forgatási nap és rengeteg utómunka. Röviden ezek a jellemzői a Gödöllői Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gróf Széchenyi Zsigmond díját most elnyert - a Filmdzsungel Stúdió által készített -, a természetvédelmi őrszolgálat munkájáról forgatott „Akcióban a természet őrzői” című alkotásnak.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás által támogatott, újravágott verzióban, a korábban elkészült 8 darab 30 perces részt újabb felvételekkel, témákkal egészíthették ki a készítők, így egy olyan látványos mozifilmen keresztül kaphatunk betekintést a természetvédelmi őrök életébe, melyre korábban még nem volt példa.

A 250 természetvédelmi őr hatósági és adminisztrációs munkáján túl a filmben a fő hangsúlyt a terepi munka kapta. Legyen szó élőhelyrekonstrukcióról, fatolvajlás és orvvadászat elleni harcról, vagy éppen a természeti területeken a tűzoltóság munkájának aktív segítéséről, természetvédelmi őreink az ország minden szegletében segítenek.

A természetfilm fesztivál gróf Széchenyi Zsigmondról elnevezett különdíját a Takarékbank alapította és első ízben a fenti alkotás készítőinek ítélte a szakmai zsűri.

A filmet készítő csapat vezetői Tóth Zsolt Marcell producer, rendező, vezető operatőr és Bilek Ferenc gyártásvezető, operatőr, szerkesztő voltak.

Forrás: Egy a Természettel