A természetközeli szakmák fontosságára is felhívja a figyelmet a világkiállítás

2020.07.29.
Videós tartalom

A 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás egy lehetőség, hogy Magyarország mindenki számára egyértelművé tegye a természetközeli szakmák fontosságát – közölte Gulyás Andrea, a világkiállítást szervező iroda kiemelt ügyekért felelős igazgatója Harkán.

A jövő évi rendezvényhez kapcsolódó emlékerdő-telepítési program tizedik állomásán, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. területén tartott ünnepségen Gulyás Andrea hangsúlyozta: a természetközeli szakmák mindegyike olyan tudással és hagyományokkal rendelkezik, amelyek révén a hétköznapok során folyamatosan tehetünk egy fenntartható jövő érdekében.

„Az erdők a természet értékei, kincsei, így pedig közös örökségünk. Elődeinktől kaptuk őket, és ezt az örökséget ápolnunk kell, hogy átadhassuk őket a következő nemzedékeknek” – mondta a kiemelt ügyekért felelős igazgató, majd hozzáfűzte: a magyar erdészeti szakemberek odafigyeléssel és jelentős szaktudással gondozzák a rájuk bízott területeket.

Magyarország elkötelezett abban, hogy a szakma érdemeit, ambícióit és sikereit is bemutassa a jövő évi világkiállításon – szögezte le Gulyás Andrea. Emlékeztetett: a rendezvény célja, hogy 20 nap alatt – 2021. szeptember 25. és október 14. között – megmutassa a világnak, hogy Magyarország, illetve a meghívott országok mit gondolnak a vadászatról, a vadgazdálkodásról, az erdészetről, a horgászatról, a természeti értékeikről és azok megóvásáról.

Az állami erdőgazdaságok egyenként körülbelül egy hektárnyi erdőtelepítéssel állítanak emléket az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításnak, így összesen 22 hektárnyi erdő létesül országszerte. Az erdőgazdasági szakemberek ezeket az erdőket 23 ezer kilogramm magvetésből és közel 180 ezer facsemetéből alakítják ki.

Az emlékerdő program szervesen illeszkedik a magyar kormány fatelepítési kampányához, amely során az állami erdőgazdaságok 86 településen összesen 550 hektár új erdőt létesítenek.

Forrás: Egy a Természettel