A szakemberek munkája tükröződik majd a világkiállításon

2020.09.25.

Az erdészeti és vadgazdálkodási szakemberek munkája tükröződik majd a 2021-es "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon - hangsúlyozta Kovács Zoltán Szentpéterföldén.

A világkiállítás kormánybiztosa az emlékerdő-telepítési program tizenhatodik állomásán, a Zalaerdő Zrt. kezelésében levő területen tartott ünnepségen elmondta: a szakemberek évtizedek óta teszik a dolgukat, nélkülük a jövő évi rendezvény sem jöhetne létre. Nélkülözhetetlen tevékenységük bizonyítéka, hogy Szentpéterfölde talán a világ egyik legszebb, legjobb adottságú természeti területe, az ide érkező vendégek jóhírét viszik a nagyvilágban - tette hozzá.

Kovács Zoltán reményét fejezte ki, hogy a most telepített erdők nemcsak a világkiállítás emlékét őrzik, hanem az erdészeti szakemberek mindennapi munkájáról is nyomot hagynak a következő generációk számára.

Az állami erdőgazdaságok egyenként körülbelül egy hektárnyi erdőtelepítéssel állítanak emléket az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításnak, ennek köszönhetően összesen 22 hektárnyi erdő létesül országszerte.

A Szentpéterföldén 2019 decemberében ültetett, egy hektárnyi Négyszögletű Kerek Emlékerdőt, valamint a szomszédságában elhelyezett emlékoszlopot Kovács Zoltán, Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója avatta fel, majd egy fát is elültettek.

Forrás: Egy a Természettel