A jótékonysági vadászat a világkiállításra való felkészülés része

2020.12.27.

Nyolc és fél hónap múlva rendezzük az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítást, a felkészülési folyamat része a jótékonysági vadászat is - mondta Kovács Zoltán az országos rendezvény központi helyszínén, a Fejér megyei Kápolnásnyéken.

A kormánybiztos beszámolt arról, hogy a világkiállítás előkészítése a koronavírus-járvány ellenére is töretlenül halad. Azon dolgoznak, hogy nyár közepére meg tudják teremteni azokat a körülményeket, amelyekkel lehetővé válik, hogy minél több magyar és külföldi látogató érkezhessen a nemzetközi seregszemlére - tette hozzá.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, a vírus ellenére az élet nem állhat meg, ilyenkor is szükség van közösségi eseményekre, valamint olyan kezdeményezésekre, amelyek valaki javát szolgálják. Ilyen a jótékonysági vadászat is, amivel a megyei kórházak gyermekosztályait támogatják országszerte - mondta.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte: a december 27-i vadászatokra 1130-an regisztráltak, így reménye szerint több mint 30 millió forintot sikerült gyűjteni az egészségügyi intézmények támogatására.

2013 óta minden év december 27-én rendezik meg a jótékony célú vadászatot, amelynek ötletgazdája és főszervezője Fejes László. Az eseményt eleinte csak Fejér megyében szervezték meg, 2019 óta azonban már az egész országra kiterjesztették. A vadászok és támogatók, vadásztársaságok, cégek, egyesületek és magánszemélyek regisztrációs díj befizetésével járulhatnak hozzá a célok megvalósításához. Az összegyűlt adományokat a szervezők gyermekek gyógyítására, orvosi műszerek vásárlására ajánlják fel.

Forrás: Egy a Természettel