A Japán Vadásztársaság hírlevelében cikk jelent meg a világkiállításról

2020.09.08.

A Japán Vadásztársaság hírlevelének szeptemberi száma egész oldalas cikket közölt a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításról.

A cikk emlékeztet, hogy 1871-ben Magyarországon rendezték meg az első vadászati kiállítást Európában, majd 1971-ben Budapest adott otthont a Vadászati Világkiállításnak, amelynek több mint 2 millió látogatója volt, köztük 200 ezer külföldi vendég.

A hírlevél közli, hogy a koronavírus-járvány ellenére az 1971-es világkiállítás 50. évfordulóján, 2021. szeptember 25. és október 14. között „Egy a Természettel” mottóval Magyarország ismét világkiállítást rendez.

A cikk megemlíti, hogy ugyan nincs írásos emlék arra vonatkozóan, a Japán Vadásztársaság részt vett-e az 50 évvel ezelőtti budapesti rendezvényen, de lehetségesnek tartják, mert Japán akkoriban csatlakozott aktívan a költöző madarak megóvásáért küzdő nemzetközi közösséghez.

Japán két éve tagja a magyarországi központtal rendelkező Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanácsnak (CIC), amelynek két évvel ezelőtti namíbiai gyűlésén részt vett Szaszaki Johei, a Japán Vadásztársaság elnöke is, aki várhatóan a jövő évi magyarországi eseményre is ellátogat.

Forrás: Egy a Természettel