A FAO főigazgató-helyettesével egyeztetett Kovács Zoltán

2021. 01. 28.
Kovács Zoltán kormánybiztos az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítással kapcsolatban online egyeztetett Vladimir Rakhmaninnal, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének (FAO) főigazgató-helyettesével.

A megbeszélést követően a kormánybiztos közölte, a FAO-nak az élelmiszerellátás problémáinak megoldásában, a természeti erőforrások fenntartható használatában tett erőfeszítései szorosan összekapcsolódnak a világkiállítás célkitűzéseinek középpontjában lévő természetvédelmi és vadgazdálkodási kérdésekkel. Hozzátette: ezért elengedhetetlen, hogy egy ilyen nagynevű és elismerésre méltó tevékenységet végző szervezet is képviseltesse magát szeptemberben a budapesti világkiállításon.

A főigazgató-helyettes elmondta, egyetért a világkiállítás célkitűzéseivel és elkötelezett a részvétel mellett. Kiemelte, lenyűgözőnek tartja, hogy Magyarország vállalta egy ilyen nagyszabású és átfogó rendezvény megszervezését olyan témákban, amelyek a leginkább sürgetőek napjainkban.

Vladimir Rakhmanin biztosította partnerét arról, hogy számíthat a FAO támogatására ezen nemes cél megvalósításában.

Forrás: Egy a Természettel
További hírek