120 éve született Fekete István – pályázati eredmények

2020. 12. 01.
Nyár elején, a szünidő kezdetekor „120 éve született Fekete István – gyermekrajz- és elbeszélésíró-pályázat – a legendás író emlékére” címmel hirdetett pályázatot az Állatorvostudományi Egyetem, amelynek prof. dr. Sótonyi Péter, az egyetem rektora volt a fővédnöke. A Fekete István munkásságának méltó emléket állító kezdeményezést az Egy a Természettel Nonprofit Kft. is támogatta.

Fekete István Tüskevár és Téli berek művei alapján – korosztálynak megfelelően rajzot, illetve 5-10 oldalas elbeszélést – kellett a gyerekeknek készíteniük. A rajzok értékelése 6-7 és 8-10 éves, valamint felső tagozatos korcsoport szerint történt. Az ismert és kedvelt regények „folytatását” pedig a felső tagozatos általános iskolások, illetve középiskolások írhatták meg.

A pályázati kiírásra összesen 205 mű érkezett az ország egész területéről és a határon túlról is. Szép tájképek és állatábrázolások, valamint izgalmas olvasmányok készültek. A felkért zsűrinek – amelynek tagja volt dr. Koncz István, a Nimród Vadászújság szerkesztőbizottságának tagja – nehéz feladatot jelentett eldönteni a verseny végeredményét. A pályázat népszerűségét jelezte, hogy a közönségdíjra közel 7000 szavazat érkezett.

Forrás: Állatorvostudományi Egyetem/Egy a Természettel
További hírek
Emlékerdőt ültetettek Bekénypusztán
Emlékerdőt ültetettek Bekénypusztán

Az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás felvezető programjaként az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. egy hektáros, gyertyános-kocsánytalan tölgyes erdőt ültetett a Délbükki Erdészeti Igazgatóság területén, Bekénypusztán.

2021. 06. 17.