A világkiállítás sikerének kulcsa a szakmaiság

2020.10.01.

Az 1971-es vadászati világkiállítás sikerének egyik kulcsa a szakmaiság volt, ettől a 2021-es rendezvény esetén sem kívánunk eltérni – fogalmazott Kovács Zoltán az Állatorvostudományi Egyetem által szervezett, A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2020 című online konferenciát köszöntő videóüzenetben.

A jövő évi „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa közölte: a tárlat húsz napja alatt hat olyan nemzetközi konferenciát is rendeznek, amelyen a vadgazdálkodással, vadmegőrzéssel, fenntarthatósággal foglalkozó hazai és nemzetközi szervezetek megoszthatják egymással tudásukat, tapasztalataikat.

A vadgazdálkodással, vadegészségüggyel foglalkozó magyar szakemberek felkészültségében nagy szerepe van az Állatorvostudományi Egyetemnek is, hiszen az ott zajló, világszínvonalú szakmai munka adja az alapot ahhoz a tudáshoz, amelyet a mindennapi munkájuk során használnak – mondta Kovács Zoltán.

Hozzátette: a világkiállítás keretében szervezett nemzetközi konferenciák nemcsak az eddig elvégzett munka összegzésére kínálnak jó alkalmat, hanem egyúttal egy pályakijelölésre is arra nézve, hogy „milyen irányba kell mennünk a jövőben”.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás a nagy nemzetközi seregszemléje kíván lenni annak a tudásnak, amit a vadászattal és a vadgazdálkodással kapcsolatban összegyűjtöttünk, és amit szeretnénk az utódainkra hagyományozni – zárta szavait a kormánybiztos.

Forrás: Egy a Természettel